“ປາແດກ” ຄືຫົວໃຈຂອງຮ້ານຕຳແຊບໃນຊອຍ

09/10/2024 07:29
Email Print 623
ຂປລ  ອາຫານປະເພດຕໍາແມ່ນ ອາຫານທີ່ຄົນລາວນິຍົມກິນ ເວົ້າໄດ້ວ່າກິນທຸກມື້ກໍ່ໄດ້, ບາງຄົນຈົນຫລົງສະເຫນ່ລົດຊາດມີຮ້ານປະຈໍາ.

           ອາຫານປະເພດຕໍາແມ່ນ ອາຫານທີ່ຄົນລາວນິຍົມກິນ ເວົ້າໄດ້ວ່າກິນທຸກມື້ກໍ່ໄດ້, ບາງຄົນຈົນຫລົງສະເຫນ່ລົດຊາດມີຮ້ານປະຈໍາ ແບບວ່າ ຖ້າມື້ນີ້ຢາກກິນຕໍາຕ້ອງແມ່ນຮ້ານນີ້ ຈຶ່ງແຊບ ແລະ ຖືກໃຈ ເພາະປັດຈຸບັນຮ້ານຕໍາແມ່ນມີຫລາຍ ເຊິ່ງກໍມີເອກະລັກທີ່ແຕກຕ່າງກັນ ສະນັ້ນ, ມື້ນີ້ຄໍລໍາ ສົ່ງເສີມທຸລະກິດຈະພາທ່ານມາຮູ້ຈັກຮ້ານທີ່ມີຊື່ສຽງໂດ່ງດັງຢູ່ບ້ານດົງປາລານ ນັ້ນຄືຮ້ານຕໍາແຊບໃນ ຊອຍ ເປັນອີກຮ້ານໜຶ່ງທີ່ມັດໃຈລູກຄ້າມາໄດ້ຍາວນານ ດ້ວຍລົດຊາດຄວາມແຊບມີເອກະລັກ ທີ່ນໍ້າປາແດກເຂັ້ມຂຸນ, ວັດຖຸດິບທີ່ສົດໃໝ່, ມີເມນູທີ່ຫລາກຫລາຍໃຫ້ເລືອກກິນເວົ້າໄດ້ວ່າມາຮ້ານນີ້ຄຸ້ມ ທັງລົດຊາດ, ທັງລາຄາແມ່ນສົມເຫດສົມຜົນ.

           

          ທ່ານ ນາງ ເວົ້າວ່າ: ຕົນ ເອງເປັນຄົນມັກຄ້າຂາຍ ແລະ ມັກກິນຕໍາ ກໍເລີຍອອກ ຈາກວຽກປະຈໍາມາເຮັດ ຮ້ານຕໍາເປັນຂອງໂຕເອງ ແຕ່ປີ2019 ເປັນຕົ້ນມາເຫັນວ່າຜົນຕອບຮັບດີຈຶ່ງ ຍຶດຖືອາຊີບນີ້ເປັນຕົ້ນມາ ໂດຍຈຸດພິເສດ ຂອງຮ້ານ ເຮົາທີ່ດຶງດູດລູກຄ້າ ແມ່ນຢູ່ ທີ່ປາແດກທີ່ເຂັ້ມຂຸ້ນ ເພາະປາແດກແມ່ນຕົ້ມ, ປຸງເອງ ທຸກຂັ້ນຕ້ອນ ຈຶ່ງໄດ້ປາແດກທີ່ແຊບນົວ ບໍ່ວ່າຈະໃສ່ເມນູໃດກໍແຊບ ໂດຍສະ ເພາະເວລາໃສ່ຕໍາແລ້ວ ແຊບຄົບເຄື່ອງອີກຢ່າງໜຶ່ງຮ້ານເຮົາ ກໍມີເມນູທີ່ຫລາກຫລາຍໃຫ້ລູກຄ້າ ໄດ້ເລືອກກິນ ບໍ່ວ່າຈະເປັນອາຫານປະເພດປິ້ງ, ເຂົ້າຜັດ, ກະເທົາ ແລະ ທີ່ຂາດບໍ່ໄດ້ແມ່ນແກງນໍໄມ້ບອກໄດ້ເລີຍວ່າແຊບຫລາຍໃຜມາກໍຕ້ອງລອງຊີມຖ້າໄດ້ມາເຮົາ. ສໍາລັບຕໍາທີ່ໄດ້ຂາຍດີທີ່ຢາກແນະນໍາເລີຍ ຕ້ອງແມ່ນຕໍາປ່າ, ຕໍາຊົນນະບົດ, ຕໍາເຂົ້າປຸນຫົວຫອຍ, ຕໍາທະເລລວມ ແລະ ອື່ນໆອີກ ຫລາຍຢ່າງ ທີ່ເຮົາຄິດວ່າສິບໍ່ມີ ແຕ່ຮ້ານ ເຮົາມີ ເພື່ອຕອບສະໜອງຄວາມຕ້ອງການຂອງລູກຄ້າ ເພາະວ່າບາງຄົນມາກໍມັກບໍ່ຕ່າງກັນ. ແນວໃດກໍດີ ສໍາລັບການເພີ່ມຂຶ້ນລູກຄ້າໃນປັດຈຸບັນ ຫລາຍ ຄົນກໍຖາມເຂົ້າມາຫລາຍວ່າ ບໍ່ໄດ້ຂະຫຍາຍສາຂາບໍ່ສໍາລັບຈຸດນີ້ທາງເຮົາບໍ່ມີແຜນຂະຫຍາຍມີແຕ່ເຮັດປາແດກປຸງສຸກ ຍີ່ຫໍ່ຕໍາແຊບໃນຊອຍ 1 ກິໂລ 75 ພັນກີບ ສົ່ງທົ່ວນະຄອນຫລວງ ແລະ ຕ່າງແຂວງກໍສົ່ງຄືກັນຖ້າໃຜສົນໃຈຢາກໄດ້ປາແດກແຊບໄວ້ກິນ ຫລື ເຮັດຕໍາຂາຍ ກໍສາມາດຕິດຕໍ່ ສອບຖາມໄດ້ທີ່ເບີ 020 59767700 ຫລື ຖ້າທ່ານໃດຢາກໄປຕໍາແມ່ນຢູ່ບ້ານດົງປາລ້ານ ຮ້ານຕັ້ງຢູ່​​ໃກ້ ກັບຮ້ານເຂົ້າຈີ່ແຊບນາງ ຊ້ອຍແຊບດົງປະລ້ານ.

            ທ້າວເກດ ຂາປະຈໍາ ຮ້ານຕໍາແຊບໃນຊອຍເວົ້າ ໃຫ້ຟັງວ່າ: ຕົນເອງເຫັນ ຮ້ານນີ້ ຜ່ານສື່ອອນລາຍ ຮູ້ສຶກ ວ່າ ສີສັນຂອງ ຕໍາ ເປັນຕາແຊບຈຶ່ງໄດ້ລອງ ມາກິນ ໂດຍເມນູທີ່ມັກກິນ ກໍຈະເປັນຕໍາເຂົ້າປຸ້ນ, ຕໍາ ປ່າ, ແກງນໍໄມ້, ຕົ້ມແຊບແມ່ນບໍ່ໄດ້ຂາດ ຖ້າມາຕ້ອງ ໄດ້ສັ່ງ ເພາະເຂົ້າກັນຫລາຍ ເວລາກິນຕໍາເຜັດໆກັບສົດ ນໍ້າຕົ້ມແຊັບ​​ໆ ຕ້ອງ​​ໄດ້ລອງ ບອກເລີຍທັງແຊບ ແລະ ຄຸ້ມ ຄ່າ ເພາະລາຄາກໍບໍ່ໄດ້ສູງ ຫລາຍຖ້າທຽບໃສ່ຄ່າຄອງ ຊີບໃນປັດຈຸບັນ.

            ນາງ ດາວ ຂາປະຈໍາ ຮ້ານນີ້ກໍເວົ້າວ່າ: ຕົນເອງ ເຮັດວຽກຢູ່ແຖວນີ້ ຄັນວ່າ ມື້ໃດຢາກຕໍາຕ້ອງຊວນໝູ່ ມາກິນຮ້ານນີ້ ເພາະວ່າຕໍ ແຊບ ແລະ ມີຫລາຍເມນູ ໃຫ້ເລືອກກິນ ບໍ່ວ່າຈະເປັນ ຕໍາ, ແກງນໍໄມ້, ປະເພດ ປີ້ງກໍມີ ອີກຢ່າງກໍມີນໍ້າປັ່ນ ໄວ້ບໍລິການອີກ ເວົ້າໄດ້ວ່າ ຄົບຈົບໃນຮ້ານດຽວ ແຖມ ລາຄາກໍບໍ່ແພງຫລາຍ.​

KPL

ຂ່າວອື່ນໆ

ads
ads

Top