ຂປລ
ຂປລ. ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້, ກົມປູກຝັງ, ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ ຈັດພິທີສະເຫລີມສະຫລອງວັນຊາສາກົນຢູ່ລາວ ແນໃສ່ເສີມຂະຫຍາຍຊື່ສຽງຂອງຊາລາວ ທີ່ເປັນສິນຄ້າຄຸນນະພາບ ແລະ ສ້າງພາບພົດອັນເຂັ້ມແຂງຂອງຊາໃນລາວ,

ຂປລ. ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້, ກົມປູກຝັງ, ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ ຈັດພິທີສະເຫລີມສະຫລອງວັນຊາສາກົນຢູ່ລາວ ແນໃສ່ເສີມຂະຫຍາຍຊື່ສຽງຂອງຊາລາວ ທີ່ເປັນສິນຄ້າຄຸນນະພາບ ແລະ ສ້າງພາບພົດອັນເຂັ້ມແຂງຂອງຊາໃນລາວ, ພ້ອມທັງຊຸກຍູ້ໃຫ້ມີການແຂ່ງຂັນທີ່ເປັນມິດ ແລະ ການຮັບຮູ້ໃນຊຸມຊົນຊາທ້ອງຖິ່ນ ໂດຍໄດ້ເຕົ້າໂຮມເອົາກະສິກອນ ຜູ້ຜະລິດ, ຜູ້ຊ່ຽວຊານໃນຂະແໜງ, ຜູ້ບໍລິໂພກ, ແລະ ພາກສ່ວນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງຈາກທົ່ວປະເທດ ມາເຂົ້າຮ່ວມ. ທັງນີ້, ກໍເພື່ອເປັນການຮັບຮູ້ເຖິງຄວາມສຳຄັນຂອງຊາ ໃນຊີວິດປະຈຳວັນຂອງປະຊາຊົນລາວ ແລະ ທ່າແຮງໃນການຫລຸດຜ່ອນຄວາມທຸກຍາກ ແລະ ສ້າງໂອກາດທາງດ້ານເສດຖະກິດໃນປະເທດ.
ໃນພິທີ, ທ່ານ ເພັດ ພົມພິພັກ ລັດຖະມົນຕີກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ ໄດ້ກ່າວວ່າ: ເຖິງວ່າຂະແໜງຊາລາວເຮົາ ມີເງື່ອນໄຂການເຕີບໂຕທີ່ສະດວກ ແລະ ມີຄວາມໃກ້ຊິດຕິດແທດຂອງຕະຫລາດ ໃນຈີນກໍຕາມ, ແຕ່ເພື່ອບັນລຸເປົ້າໝາຍຢ່າງເຕັມທີ່, ຂະແໜງການຊາ ຍັງປະສົບກັບສິ່ງທ້າທາຍຫລາຍຢ່າງ ໂດຍສະເພາະ, ກະສິກອນຍັງມີຄວາມຮູ້ ແລະ ຄວາມສາມາດກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງຊາທີ່ຈຳກັດ ແລະ ເຂົາເຈົ້າບໍ່ໄດ້ຮັບການສົ່ງເສີມພຽງພໍເພື່ອສົ່ງອອກຊາ ເຊິ່ງການຈັດງານຄັ້ງນີ້, ແມ່ນເນັ້ນໃສ່ເຕົ້າໂຮມເອົາບັນດາຜູ້ມີບົບບາດໃນລະບົບຕ່ອງໂສ້ຄຸນຄ່າຊາ ເພື່ອສົ່ງເສີມພາບພົດທີ່ດີ ແລະ ການຂາຍຊາລາວ. ພ້ອມນີ້, ທ່ານຍັງສະແດງຄວາມຫວັງວ່າ: ງານຄັ້ງນີ້ ຈະຊ່ວຍສົ່ງເສີມວັດທະນະທຳຂອງຊາລາວ ແລະ ຄຸນນະພາບຂອງຊາໃນທົ່ວປະເທດ ໂດຍສະເພາະຂອງຊາລາວ ທີ່ມັກຈະຜະລິດຢູ່ໃນລະບົບນິເວດປ່າ ໄມ້ ໂດຍກະສິກອນລາຍຍ່ອຍ ຄວນຕ້ອງໄດ້ຮັບການອະນຸລັກ ແລະ ໃຫ້ມີການຂະຫຍາຍຕົວ.
ທ່ານນາງ ຊີບແລງ ຊົວຣ໌ (Siv-Leng CHHUOR) ເອກອັກຄະລັດຖະທູດຝຣັ່ງ ປະຈຳລາວ ໄດ້ກ່າວວ່າ: ພວກເຮົາມີຄວາມເຊື່ອໝັ້ນວ່າ ງານສົ່ງເສີມການດື່ມຊາ ນີ້ຈະປະສົບຜົນສຳເລັດ ແລະ ຫວັງວ່າ ວັນຊາສາກົນ ຈະໄດ້ຮັບການຈົດທະບຽນເປັນໜຶ່ງ ໃນບັນດາເຫດການສຳຄັນປະຈຳປີຂອງບັນ ດາວຽກງານໂຄສະນາພາຍໃນ ແລະ ສາກົນຂອງ ສປປ ລາວ.
ຜູ້ຜະລິດ ແລະ ສົ່ງອອກຊາຈາກທົ່ວປະເທດລາວ ແມ່ນຮ່ວມສະເຫລີມສະຫລອງວັນສໍາຄັນນີ້ ໂດຍມີຜູ້ຜະລິດ ແລະ ບັນດາບໍລິສັດຈາກແຂວງບໍ່ແກ້ວ, ໄຊຍະບູລີ, ຜົ້ງສາລີ, ຈຳປາສັກ ແລະ ແຂວງຫົວພັນ ໄດ້ວາງສະແດງຜະລິດຕະພັນຂອງຕົນ ເຊິ່ງສະແດງເຖິງຄວາມຫລາກຫລາຍ ແລະ ເອກະລັກຂອງເຂດແດນການປູກຊາຂອງເຂົາເຈົ້າ.
KPL