ວິທີກ້າຖົ່ວງອກທີ່ໄດ້ຮັບຜົນດີ

19/03/2025 05:58
Email Print 612
ຂປລ ປັດຈຸບັນ ຖົ່ວງອກກຳລັງເປັນທ່ີນິຍົມບໍລິໂພກຢ່າງຫລວງຫລາຍ ບ່ໍວ່າຈະໃສ່ເຂົ້າປຽກ, ໃສ່ລາບ ແລະ ອ່ືນໆ, ແຕ່ທ່ານຮູ້ບ່ໍວ່າຖ່ົວງອກຍັງມີສານອາຫານທ່ີມີປະໂຫຍດຕ່ຮ່າງກາຍມີທາດໂປຣຕີນ, ວິຕາມິນ ແລະ ເກືອແຮ່ ເຊິ່ງເປັນທາດທີ່ດີຕ່ໍສຸຂະພາບຂອງຄົນເຮົາ.

    *ປັດຈຸບັນ ຖົ່ວງອກກຳລັງເປັນທ່ີນິຍົມບໍລິໂພກຢ່າງຫລວງຫລາຍ ບ່ໍວ່າຈະໃສ່ເຂົ້າປຽກ, ໃສ່ລາບ ແລະ ອ່ືນໆ, ແຕ່ທ່ານຮູ້ບ່ໍວ່າຖ່ົວງອກຍັງມີສານອາຫານທ່ີມີປະໂຫຍດຕ່ຮ່າງກາຍມີທາດໂປຣຕີນ, ວິຕາມິນ ແລະ ເກືອແຮ່ ເຊິ່ງເປັນທາດທີ່ດີຕ່ໍສຸຂະພາບຂອງຄົນເຮົາ. ຖົ່ວງອກເປັນພືດຊະນິດດຽວທີ່ໃຊ້ເວລາການເພາະ 3-4 ມື້ ເທົ່ານັ້ນກໍ່ສາມາດນຳມາຮັບປະທານໄດ້. ມື້ນີ້ເຮົາກໍມີວິທີ ແລະ ຂັ້ນຕອນການກ້າຖົ່ວງອກທີ່ໄດ້ຮັບຜົນດີມາຝາກທ່ານຜູ້ອ່ານ.

1, ກຽມໄຫ ຫລື ຖັງ, ເອົານ້ຳຮ້ອນປະສົມກັບນ້ຳເຢັນ (ນ້ຳປົກກະຕິ) ຄື: ນ້ຳຮ້ອນ 1 ສ່ວນ ຖອກລົງໄຫ ຫລື ຖັງ ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ນ້ຳອຸ່ນປະມານ 50-60 ອົງສາເພື່ອກຽມແຊ່ຖົ່ວ.

2, ແກ່ນຖົ່ວທີ່ຈະນຳມາເຮັດຄວນເລືອກຖົ່ວທີ່ນິຍົມບໍລິໂພກເຊັ່ນ: ຖົ່ວຂຽວ. ກ່ອນຈະເຮັດຕ້ອງລ້າງຖ່ົວໃຫ້ສະອາດກ່ອນໂດຍການແຊ່ຖົ່ວໃນນ້ຳອຸ່ນທີ່ກຽມໄວ້ປະໄວ້ຈົນນ້ຳເຢັນລົງ ແລະ ແຊ່ຕໍ່ໄປດົນ 6-8 ຊົ່ວໂມງ.

3, ນຳໄຫອີກໜ່ວຍໜຶ່ງ (ໄຫທີ່ກຽມເຮັດຖ່ົວງອກ) ນຳມາເຈາະຮູນ້ອຍໆຢູ່ບໍລິເວນກົ້ນໄຫປະມານ 7-8 ຮູ ເພື່ອລະບາຍນ້ຳບໍ່ໃຫ້ຂັງໃນເວລາທີ່ເຮົາຫົດນ້ຳ ແລະ ບໍ່ໃຫ້ຖ່ົວເນ່ົາ. ຫລັງຈາກນ້ັນ, ກ່ໍນຳຖ່ົວທ່ີແຊ່ໄວ້ (ຕາມຂ້ັນຕອນ 2) ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງໃສ່ລົງໄຫທີ່ເຈາະຮູ (ຖົ່ວທີ່ແຊ່ດ້ວຍນ້ຳອຸ່ນແລ້ວ    ຈະຕ່ືງຂຶ້ນ)ໂດຍປົກກະຕິຖົ່ວ 1 ສ່ວນ ຈະເຕີບໂຕເປັນຖົ່ວງອກປະມານ 5-6 ເທົ່າດັ່ງນັ້ນຂະໜາດຂອງພາຊະນະທີ່ໃສ່ຄວນເລືອກໃຫ້ຈະເໝາະສົມ.

4, ເມື່ອເອົາຖົ່ວໃສ່ໄຫແລ້ວເຂ່ຍໄປມາໃຫ້ພຽງກັນແລ້ວປິດປາກໄຫ ດ້ວຍຟອງນ້ຳ ຫລື ຜ້າແພຫລັງຈາກນັ້ນຫົດນ້ຳໃຫ້ທົ່ວການຫົດນ້ຳຄວນຫົດ 2 ເທື່ອຕໍ່ວັນ, ເທື່ອທຳອິດຫົເພື່ອລະບາຍຄວາມຮ້ອນ ເທື່ອທີ 2 ເພື່ອໃຫ້ຖົ່ວຊຸ່ມນ້ຳ ແລະ ຄວນເກັບໄວ້ໃນທີ່ຮົ່ມບໍ່ຮ້ອນ ແລະ ພື້ນແຫ້ງ.

      ຫລັງຈາກເຮັດຂັ້ນຕອນທີ 4 ສໍາເລັດມື້ທີ 2 ແກ່ນຖົ່ວກໍ່ຈະເລີ່ມງອກອອກມາ, ມື້ທີ 3 ຖົ່ວງອກກໍ່ຈະເລີ່ມຈະເລີນເຕີບໂຕແຕ່ຍັງບໍ່ໃຫຍ່ພໍປານໃດໃນມື້ທີ 4 ຖົ່ວງອກກໍ່ຈະໃຫຍ່ສົມບູນ ແລະ ສາມາດນຳມາຮັບປະທານໄດ້ຢ່າງແຊບ.

                      ໂດຍ: ມາລີດາ

KPL

ຂ່າວອື່ນໆ

    • ໄຊຊະນະດຽນບຽນຟູ ຊຸກຍູ້ຂະບວນການປົດປອຍຊາດທົ່ວໂລກບົດ-ສາລະຄະດີ

      ໄຊຊະນະດຽນບຽນຟູ ຊຸກຍູ້ຂະບວນການປົດປອຍຊາດທົ່ວໂລກ

      5/7/2025 9:55:02 AM

      ໄຊຊະນະດຽນບຽນຟູ ບໍ່ພຽງແຕ່ຢັ້ງຢືນກຳລັງແຮງແຫ່ງຄວາມສາມັກຄີຂອງຊາດຫວຽດນາມເທົ່ານັ້ນ, ຫາກຍັງແມ່ນຈຸດເດັ່ນໃນປະຫວັດສາດປົດປ່ອຍຊາດໃນໂລກ, ແມ່ນແຫລ່ງລະດົມກຳລັງໃຈຢ່າງໃຫຍ່ຫລວງໃຫ້ແກ່ປະຊາຊາດທີ່ຮັກຫອມສັນຕິພາບ.

    • 9 ເດືອນທ້າຍປີ 2025 ແຂວງສາລະວັນສູ້ຊົນໃຫ້ເສດຖະກິດຂະຫຍາຍຕົວໃນລະດັບ 6,5% ຂຶ້ນໄປບົດ-ສາລະຄະດີ

      9 ເດືອນທ້າຍປີ 2025 ແຂວງສາລະວັນສູ້ຊົນໃຫ້ເສດຖະກິດຂະຫຍາຍຕົວໃນລະດັບ 6,5% ຂຶ້ນໄປ

      5/7/2025 9:50:15 AM

      ເພື່ອສືບຕໍ່ຈັດຕັ້ງປະຕິບັດແນວທາງປ້ອງກັນຊາດ-ປ້ອງກັນຄວາມສະຫງົບທົ່ວປວງຊົນຮອບດ້ານຂອງພັກ; ຍົກສູງຄຸນນະພາບຂອງກຳລັງປະກອບອາວຸດ, ທັບມ້າງກົນອຸບາຍຍຸດທະສາດການຫັນປ່ຽນໂດຍສັນຕິຂອງສັດຕູ; ເອົາໃຈໃສ່ໃນການຮັກສາຄວາມສະຫງົບ ແລະ ຄວາມເປັນລະບຽບຮຽບຮ້ອຍໃນທົ່ວແຂວງ, ຕ້ານ ແລະ ແກ້ໄຂປາກົດການຫຍໍ້ທໍ້ທີ່ເກີດຂຶ້ນໃນສັງຄົມເປັນຕົ້ນ: ຂີ້ລັກງັດແງະ, ຢາເສບຕິດ, ອຸບັດເຫດ ແລະ ອື່ນໆ ໃຫ້ຫລຸດລົງ.

    • ວິທີປ້ອງກັນພະຍາດໄຂ້ເລືອດດຳບົດ-ສາລະຄະດີ

      ວິທີປ້ອງກັນພະຍາດໄຂ້ເລືອດດຳ

      5/7/2025 9:43:13 AM

      ພະຍາດໄຂ້ເລືອດດຳ ເປັນພະຍາດທີ່ຕິດຕໍ່ຈາກສັດສູ່ຄົນ ໂດຍການສຳຜັດ ແລະ ການບໍລິໂພກຊີ້ນສັດທີ່ຕິດພະຍາດ ແລະ ເຮັດໃຫ້ເສຍຊີວິດໄດ້.

    • ບົດສຳພາດທ່ານທູດ ແຫ່ງ ສປ ຈີນ ປະຈຳ ສປປ ລາວບົດ-ສາລະຄະດີ

      ບົດສຳພາດທ່ານທູດ ແຫ່ງ ສປ ຈີນ ປະຈຳ ສປປ ລາວ

      5/6/2025 9:45:37 AM

      ເນື່ອງໃນໂອກາດວັນສ້າງຕັ້ງທາງການທູດລາວ-ຈີນ ຄົບຮອບ 64 ປີ, ທ່ານ ນາງ ຟ່າງຫົງ ເອກອັກຄະລັດຖະທູດວິສາມັນຜູ້ມີອຳນາດເຕັມ ແຫ່ງ ສປ ຈີນ ປະຈຳລາວ ກໍ່ໄດ້ຖືໂອກາດວັນດັ່ງກ່າວ ໃຫ້ສຳພາດຕໍ່ສື່ມວນຊົນເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້.

    • ພະຍາດໄຂ້ງົວດຳອັນຕະລາຍ ທີ່ມາກັບອາຫານດິບບົດ-ສາລະຄະດີ

      ພະຍາດໄຂ້ງົວດຳອັນຕະລາຍ ທີ່ມາກັບອາຫານດິບ

      5/6/2025 9:39:45 AM

      ອາທິດຜ່ານມາ ຫລາຍຄົນອາດຈະໄດ້ເຫັນຂ່າວຈາກປະເພດ ເພື່ອນບ້ານແລ້ວວ່າມີການລະບາດຂອງພະຍາດໄຂ້ງົວດໍາ ຈົນເຮັດໃຫມີຄົນເສຍຊີວິດແລ້ວສອງຄົນ ເຊ່ິງພະຍາດດັ່ງກ່າວ ເປັນພະຍາດຕິດແປດຮ້າຍແຮງຊະນິດໜຶ່ງ ທີ່ເກີດກັບສັດລ້ຽງລູກດ້ວຍນໍ້ານົມເຊັ່ນ: ງົວ, ຄວາຍ, ແກະ, ແບ້, ໝູ, ມ້າ ແລະ ອື່ນໆ.

ads
ads

Top