ການປູກພືດຜັກປອດສານພິດຂາຍ ສາມາດສ້າງລາຍຮັບໄດ້ຫລາຍລ້ານກີບຕໍ່ປີ

11/06/2024 10:17
Email Print 464
ຂປລ ປັດຈຸບັນການປະກອບອາຊີບກະສິກໍາ ດ້ວຍການປູກພືດຜັກຂາຍເປັນສິນຄ້າແມ່ນອາຊີບໜຶ່ງ ທີ່ສາມາດສ້າງລາຍຮັບໃຫ້ບຸກຄົນ ແລະ ຄອບຄົວ.

    *ປັດຈຸບັນການປະກອບອາຊີບກະສິກໍາ ດ້ວຍການປູກພືດຜັກຂາຍເປັນສິນຄ້າແມ່ນອາຊີບໜຶ່ງ ທີ່ສາມາດສ້າງລາຍຮັບໃຫ້ບຸກຄົນ ແລະ ຄອບຄົວ, ຄອບຄົວທ່ານ ນາງ ຄູນ ອົດສຸດິນຍົງ ອາຍຸ 26 ປີ ອາຊີບ ປະຊາຊົນ ຢູ່ບ້ານທົ່ງຂວາເມືອງ ແລະ ແຂວງຫລວງນໍ້າທາ ເປັນຄອບຄົວໜຶ່ງມີຄວາມດຸໝັ່ນ, ອົດທົນໃນການເຮັດກະສິກຳ ໂດຍສະເພາະການປູກພືດຜັກປອດສານພິດຂາຍໄດ້ 50 ລ້ານກວ່າກີບຕໍ່ປີ.

   ທ່ານ ນາງ ຄູນ ອົດສຸດິນຍົງ ໃຫ້ສໍາພາດເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້ວ່າ: ຄອບຄົວຂອງຕົນ ໄດ້ເລີ່ມເຮັດທຸລະກິດການປູກພືດຜັກປອດສານພິດມາແຕ່ ປີ 2015 ໃນເນື້ອທີ່ 2.000  ກວ່າຕາແມັດ ແລະ ມີແຮງງານຕົ້ນຕພຽງ 2 ຄົນ ເພື່ອປູກພືດຜັກປະເພດໃຫ້ໝາກ ແລະ ພືດລົ້ມລຸກເປັນຕົ້ນ ໝາກນອຍ, ໝາກເລັ່ນ, ໝາກນ້ຳເຕົ້າ, ໝາກເຜັດ, ໝາກເຂືອ, ໝາກອື, ໝາກຖົ່ວ, ກະຈຽບ, ຜັກຫອມປ້ອມ, ຜັກຊີ, ຜັກສະລັດ, ຜັກກາດ, ຜັກປັງ, ຜັກຫຸມ, ຜັກບົ້ງ ແລະ ຜັກອີ່ຕູ່ ສາມາດສ້າງລາຍຮັບເຂົ້າສູ່ຄອບຄົວ 50 ລ້ານກວ່າກີບຕໍ່ປີ ໄດ້ສົ່ງອອກຂາຍສ່ວນຫລາຍຢູ່ຕະຫລາດອິນຊີ ແລະ ມີພໍ່ຄ້າ, ແມ່ຄ້າຄົນກາງມາ ເກັບຊື້ຢູ່ກັບສວນ.

   ທ່ານ ນາງ ຄູນ ອົດສຸດິນຍົງ ໃຫ້ຮູ້ຕື່ມວ່າ: ມາຮອດປັດຈຸບັນຕົນເອງມີຄວາມພາກພູມໃຈທີ່ສາມາດບັນລຸ ໄດ້ຕາມຈຸດປະສົງເປົ້າໝາຍພາຄອບຄົວຫລຸດພົ້ນອອກຈາກຄວາມທຸກຍາກເທື່ອລະກ້າວ ມີຊີວິດການເປັນຢູ່ທີ່ດີຂຶ້ນ ເປັນຕ້ົນມີເຮືອນຖາວອນ 1 ຫລັງ ພ້ອມເຄື່ອງໃຊ້ໃນຄົວເຮືອນ, ລົດໄຖນາ 1 ຄັນ, ລົດຈັກ 1 ຄັນ, ມີທຶນໝູນວຽນ ແລະ ມີເງິນຝາກທະນາຄານຈໍານວນໜຶ່ງ. ໃນປີ 2024 ມີແຜນຈະຂະຫຍາຍເນື້ອທີ່ປູກຜັກປອດສານພິດເພີ່ມຕື່ມ 1.000 ຕາ ແມັດ ເພື່ອຕອບສະໜອງຕາມຄວາມຕ້ອງການຂອງຜູ້ບໍລິໂພກໃນສັງຄົມ ກໍຄືໃນຕະຫລາດໃຫ້ພຽງພໍເພື່ອ ເຮັດໃຫ້ມີລາຍຮັບເພີ່ມຂຶ້ນ, ເຮັດໃຫ້ຄອບຄົວໄດ້ມີຊີວິດການເປັນຢູ່ນັບມື້ດີຂຶ້ນທັງໝົດນັ້ນແມ່ນຍ້ອນຄວາມດຸໝັ່ນ, ອົດທົນໂດຍການເພິ່ງຕົນເອງ, ກຸ້ມຕົນເອງ ແລະ ສ້າງຄວາມເຂັ້ມແຂງດ້ວຍຕົນເອງໃຫ້ປະກົດຜົນເປັນຈິງ.

KPL

ຂ່າວອື່ນໆ

ads
ads

Top