ຂປລ
ແຂວງວຽງຈັນ ແມ່ນແຂວງໜຶ່ງທີ່ມີຊື່ສຽງດ້ານອາຫານທ້ອງຖິ່ນຍອດນິຍົມ ຊຶ່ງເຮັດໃຫ້ຜູ້ບໍລິໂພກ ແລະ ນັກທ່ອງທ່ຽວຫລົງໄຫລລົດຊາດທີ່ເປັນເອກະລັກ ແລະ ຈົນກາຍເປັນສິນຄ້າໜຶ່ງເມືອງໜຶ່ງຜະລິດຕະພັນທີ່ເປັນເອກະລັກຂອງ ແຂວງ ເປັນຕົ້ນແມ່ນເຫລົ້າແກບ 100 ປີ, ສົ້ມປາແຊບ, ເຄື່ອງຫັດຖະກໍາ ແລະ ອື່ນໆອີກຫລາຍຢ່າງ ເຊິ່ງແຕ່ລະຢ່າງກໍມີເອກະລັກທີ່ແຕກຕ່າງກັນໄປ.
*ແຂວງວຽງຈັນ ແມ່ນແຂວງໜຶ່ງທີ່ມີຊື່ສຽງດ້ານອາຫານທ້ອງຖິ່ນຍອດນິຍົມ ຊຶ່ງເຮັດໃຫ້ຜູ້ບໍລິໂພກ ແລະ ນັກທ່ອງທ່ຽວຫລົງໄຫລລົດຊາດທີ່ເປັນເອກະລັກ ແລະ ຈົນກາຍເປັນສິນຄ້າໜຶ່ງເມືອງໜຶ່ງຜະລິດຕະພັນທີ່ເປັນເອກະລັກຂອງ ແຂວງ ເປັນຕົ້ນແມ່ນເຫລົ້າແກບ 100 ປີ, ສົ້ມປາແຊບ, ເຄື່ອງຫັດຖະກໍາ ແລະ ອື່ນໆອີກຫລາຍຢ່າງ ເຊິ່ງແຕ່ລະຢ່າງກໍມີເອກະລັກທີ່ແຕກຕ່າງກັນໄປ. ແຕ່ແນວໃດກໍດີ ມື້ນີ້, ຄໍລໍາສົ່ງເສີມທຸລະກິດຈະພາທ່ານມາຮູ້ຈັກໜຶ່ງໃນສິນຄ້າໂອ ດັອບຂອງ ແຂວງວຽງຈັນ ນັ້ນກໍຄືສົ້ມປາແຊບຈາກຮ້ານຢ້ຳ ມີຂາຍສົ້ມປາຕອງແຊບ ເປັນອີກຮ້ານທ່ີສັງຄົມໃຫ້ຄວາມໄວ້ໃຈບໍລິໂພກຢ່າງຫລວງຫລາຍ ທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງແຂວງ ສາມາດສ້າງລາຍຮັບໄດ້ຫລາຍລ້ານກີບຕໍ່ປີ.
ນາງ ວຽງມອນ ເພັດດາວົງ ເຈົ້າຂອງຮ້ານຂາຍສົ້ມປາຮ້ານຢ້ຳມີຂາຍສົ້ມປາຕອງແຊບ ໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ຈຸດເລີ່ມຕົ້ນທີ່ໄດ້ມາເຮັດອາຊີບນີ້ ຍ້ອນພໍ່, ແມ່ເຄີຍເຮັດມາເປັນເວລາຫລາຍສີບປີມາແລ້ວ ເມື່ອເພີ່ນເຖົ້າແກ່ແລ້ວຕົນເອງຈຶ່ງໄດ້ສືບຕ່ໍ ເຮັດອາຊີບນ້ີມາ ແລະ ກໍມີການປັບປຸງຜະລິດຕະພັນຕາມຄວາມຕ້ອງການຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ ເປັນຕົ້ນເມື່ອກ່ອນການເຮັດສົ້ມປາ ແມ່ນຫ່ໍໃສ່ໃບຕອງ ແຕ່ປັດຈຸບັນຈະໃສ່ກັບ, ໃສ່ຖົງຢ່າງອັດບ່ໍໃຫ້ລົມເຂົ້າ ເພື່ອເກັບຮັກສາໄວ້ໄດ້ດົນ ແລະ ສາມາດຈັດສ່່ົງໄປຕ່າງແຂວງ ສະດວກຂຶ້ນກວ່າເກົ່າ ສະນັ້ນ, ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ສົ້ມປາຮ້ານເຮົາເລ່ີມເປັນທ່ີຮູ້ຈັກຫລາຍຂຶ້ນ ຈົນສ້າງຊື່ສຽງເຮັດໃຫ້ເມືອງ ຮັບຮອງເປັນສິນຄ້າໜຶ່ງເມືອງໜຶ່ງຜະລິດຕະພັນໃນ ປີ 2024 ທີ່ຜ່ານມານີ້, ຫລັງຈາກນັ້ນ ທາງ ແຂວງກໍໄດ້ສົ່ງເສີມໃຫ້ມາຂາຍໃນງານບຸນທາດຫລວງ 2024 ເຫັນວ່າຜົນຕອບ ບໍ່ໄດ້ດີເທົ່າທີຄວນ ເນື່ອງຈາກວ່າສະຖານທີ່ຂາຍທ່ີເພີ່ນຈັດສັນໃຫ້ຢູ່ໂຊນດຽວກັບໂຊນເຄື່ອງນຸ່ງ ເຮັດໃຫ້ເຄື່ອງນຸ່ງບັງອາຫານໝົດ. ສະນັ້ນ, ປີຕໍ່ໄປກໍຢາກສະເໜີ ໃຫ້ຈັດໂຊນສໍາລັບຂາຍຜະລິດຕະພັນໂອດັອບປະເພດອາຫານສະເພາະ ເພື່ອຄວາມຈົບງາມ ແລະ ສ້າງຄວາມສົນໃຈໃຫ້ລູກຄ້າໄດ້ຫລາຍຂຶ້ນ. ແຕ່ແນວໃດກໍດີສໍາລັບຜະລິດຕະພັນ ສົ້ມປາຮ້ານເຮົາຈະມີຈຸດເດັ່ນຢູ່ທີ່ວັດຖຸດິບ ເພາະປາທ່ີນໍາມາ ເຮັດແມ່ນປາຕອງແທ້ໆ ເຮັດໃຫ້ເນື້ອສົ້ມປາໜຽວ, ນຸ່ມ, ແໜ້ມດີສ່ວນໜັງໝູທີ່ນໍາມາປະສົມກໍຄັດສັນຢ່າງດີ ເພື່ອໃຫ້ສົ້ມປາອອກມາແຊບຖືກໃຈລູກຄ້າທີ່ໄດ້ກິນ ກໍຕ້ອງກັບມາຊື້ຊໍ້າບໍ່ວ່າພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງແຂວງ.
ນາງ ວຽງມອນ ໃຫ້ຮູ້ຕື່ມວ່າ: ການເຮັດສົ້ມປາໃນປັດຈຸບັນເນັ້ນຄວາມສະອາດ, ປອດໄພບ່ໍໃສ່ສານກັນບູດ. ສະນັ້ນ, ເວລາຈັດສົ່ງຕ່າງແຂວງກໍຈະຕິດຕາມຕະຫລອດ ວ່າຮອດແລ້ວສົ້ມປາສົ້ມຫລາຍບໍ່, ພໍ່ດີກິນບໍ່ຖ້າສົ່ງໄປແລ້ວມັນສົ້ມ
ໂພດຈະບໍ່ສົ່ງຕ່າງແຂວງ, ແຕ່ຫລາຍຄົນທີ່ຈັດສົ່ງໄປກໍ່ວ່າພໍດີກິນຈຶ່ງສົ່ງມາຕະຫລອດ ແລະ ເພີ່ມຂຶ້ນເລື້ອຍໆ. ສໍາລັບແຜນໃນອະນາຄົດຢາກສົ່ງອອກຕ່າງປະເທດ ແຕ່ຕ້ອງປັບປຸງເລື່ອງການຫຸ້ມຫໍ່ທີ່ໄດ້ມາດຕະຖານກ່ອນ ຈຶ່ງສາມາດສົ່ງ ອອກໄດ້.
ສໍາລັບທ່ານໃດຢາກຊີມສ້ົມປາແຊບ ຂອງສິນຄ້າໂອດັອບຈາກເມືອງ ແກ້ວອຸດົມ ກໍສາມາດຕິດຕໍ່ໄດ້ທີ ເບີ 020 99552529 ຮັບຮອງວ່າບໍຜິດຫວັງ ຜູ້ຂຽນຮັບປະກັນຄວາມແຊບ ເພາະໄດ້ກິນມາແລ້ວ.
ໂດຍ: ມາລີດາ
KPL