ຂປລ
ໝາກເຜັດ ແມ່ນພືດຊະນິດໜຶ່ງທີ່ແຕ່ລະຄົວເຮືອນຕ້ອງມີຕິດໄວ້ຕູ້ເຢັນແນ່ນອນ.
ໝາກເຜັດ ແມ່ນພືດຊະນິດໜຶ່ງທີ່ແຕ່ລະຄົວເຮືອນຕ້ອງມີຕິດໄວ້ຕູ້ເຢັນແນ່ນອນ ເນື່ອງຈາກເປັນວວັດຖຸດິບທີ່ສໍາຄັນໃນການປຸ່ງແຕ່ງອາຫານໃຫ້ມີລົດເຜັດ ເພື່ອເພີ່ມຄວາມແຊບໃນອາຫານແລ້ວ ແຕ່ລົດເຜັດ ຍັງມີຄຸນປະໂຫຍດຕໍ່ສຸຂະພາບ ທີ່ທ່ານອາດບໍ່ຮູ້.ສະນັ້ນ,ມື້ນີ້ ຄໍລໍາສຶກສາຫາຄວາມຮູ້ ໄດ້ນໍາເອົາ ຄຸນປະໂຫຍດຂອງໝາກເຜັດມາແບ່ງປັນເຊິ່ງມີດັ່ງນີ້:
- ໝາກເຜັດ ມີສັບພະຄຸນເຮັດໃຫ້ຫາຍໃຈສະດວກ ນັ້ນເປັນຍ້ອນລົດຊາດເຜັດ ແລະ ສານກໍ່ຄວາມຮ້ອນໃນໝາກເຜັດ ຈະຊ່ວຍຫລຸດປະລິມານນໍ້າມູກ ແລະ ສິ່ງກີດຂວາງໃນທາງເດີນລະບົບຫາຍໃຈ ເຮັດໃຫ້ດັງໂລ່ງ, ຫລຸດອາການຕັນດັງ.
- ເສີມສ້າງພູມຕ້ານທານພາຍໃນຮ່າງກາຍໃຫ້ແຂງແຮງຫລາຍຍິ່ງຂຶ້ນ.
- ປິ່ນປົວອາການເລືອດອອກຕາມເຟັນແຂ້ວ, ປ້ອງກັນອາການເລືອດດັງໄຫລ.
- ມີວິຕາມິນ ແລະ ເບຕ້າແຄໂຣທີນ ເຊິ່ງເປັນສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະລະ ເຊິ່ງຊ່ວຍບຳລຸງ ແລະ ປ້ອງກັນຄວາມສ່ຽງຂອງອາການຈໍປະສາດຕາເສື່ອມ.
- ຫລຸດຜ່ອນອາການອາຫານບໍ່ຍ່ອຍ, ໄລ່ລົມ ຫລື ແກດໃນກະເພາະອາຫານໄດ້.
- ຊ່ວຍໃຫ້ອາລົມດີ, ຜ່ອນຄາຍ, ຮູ້ສຶກສົດຊື່ນ ແລະ ມີຄວາມສຸກ ເພາະສານແຄັບໄຊຊິນໃນໝາກເຜັດກະຕຸ້ນໃຫ້ສະໝອງຫລັ່ງສານເອັນດໍຟິນອອກມານຳ.
- ລະລາຍເກັດເລືອດ ຫລື ເລືອດກ້າມໄດ້ ແລະ ຫລຸດຄວາມສ່ຽງໃນການເປັນພະຍາດຄວາມດັນເລືອດສູງ.
KPL