ຄວາມແຊບທີ່ບໍ່ປ່ຽນແປງ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ຮ້ານເຂົ້າປຽກ ນາງ ສອນ ຄອງໃຈລູກຄ້າມາຍາວນານ

25/03/2025 09:15
Email Print 425
ຂປລ ຖ້າຈະເອີຍເຖິງຮ້ານເຂົ້າປຽກນາງ ສອນ ບ້ານດົງປາລານ ຫລາຍຄົນຕ້ອງອາດຄຸນເຄີຍ ຫລື ຫລາຍຄົນກໍອາດຈະເປັນຂາປະຈໍາກໍເປັນໄດ້ ເພາະຮ້ານເພີ່ນເປັນອີກຮ້ານໜຶ່ງທີ່ເປີດມາຍາວນານ ຊຶ່ງເລີ່ມເປີດແຕ່ ປີ 2006 ຕອນນັ້ນ ຂາຍເລີ່ມຕົ້ນຖ້ວຍ 3.000 ກີບເທົ່ານັ້ນ ຈົນວັນເວລາຜ່ານໄປເສດຖະກິດກໍມີການປ່ຽນແປງຂຶ້ນຕາມເສດຖະກິດໂລກ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ການຄ້າຂາຍກໍມີການເໜັງຕີງຂຶ້ນຕາມການເວລາສັງເກດໄດ້ຈາກລາຄາ 3.000 ສູ່ 30.000 ກີບໃນປັດຈຸບັນ.

     *ຖ້າຈະເອີຍເຖິງຮ້ານເຂົ້າປຽກນາງ ສອນ ບ້ານດົງປາລານ ຫລາຍຄົນຕ້ອງອາດຄຸນເຄີຍ ຫລື ຫລາຍຄົນກໍອາດຈະເປັນຂາປະຈໍາກໍເປັນໄດ້ ເພາະຮ້ານເພີ່ນເປັນອີກຮ້ານໜຶ່ງທີ່ເປີດມາຍາວນານ ຊຶ່ງເລີ່ມເປີດແຕ່ ປີ 2006 ຕອນນັ້ນ ຂາຍເລີ່ມຕົ້ນຖ້ວຍ 3.000 ກີບເທົ່ານັ້ນ ຈົນວັນເວລາຜ່ານໄປເສດຖະກິດກໍມີການປ່ຽນແປງຂຶ້ນຕາມເສດຖະກິດໂລກ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ການຄ້າຂາຍກໍມີການເໜັງຕີງຂຶ້ນຕາມການເວລາສັງເກດໄດ້ຈາກລາຄາ 3.000  ສູ່ 30.000 ກີບໃນປັດຈຸບັນ, ແຕ່ລູກຄ້າກໍຍັງຄົງແໜ້ນໜາບໍ່ຂາດສາຍໃນແຕ່ລະມື້, ທັງນີ້ກໍຍ້ອນວ່າເຂົ້າປຽກຮ້ານເພິ່ນຈະເນັ້ນຄຸນນະພາບເປັນຫລັກ, ເນັ້ນຄວາມສະອາດ, ຄວາມສົດໃໝ່, ລົດຊາດກໍບໍ່ປ່ຽນແປງທີ່ສໍາຄັນໄປກວ່ານັ້ນຄືການບໍລິການທ່ີວ່ອງໄວ, ທັນໃຈຄວາມເປັນກັນເອງຂອງຜູ້ຂາຍກັບລູກຄ້າກໍເປັນສາເຫດໜຶ່ງທີ່ເຮັດໃຫ້ຮ້ານເຂົ້າປຽກຄອງໃຈລູກຄ້າມາຍາວນານ ເຖິງວ່າຈະມີການແຂ່ງຂັນກັນສູງໃນອາຊີບນ້ີກໍຕາມ.

    ນາງ ສອນ ໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ຈຸດເລີ່ມຕົ້ນທ່ີໄດ້ມາເຮັດອາຊີບຂາຍເຂົ້າປຽກກໍຍ້ອນຜົວ ແລະ ລູກມັກກິນເຂົ້າປຽກຢູ່ແລ້ວ, ສ່ວນຫລາຍທາງຄອບຄົວໄດ້ໄປເລາະກິນຫລາຍໆຮ້ານໃນນະຄອນຫລວງວຽງຈັນ. ສະນັ້ນ, ຕົນເອງໄດ້ມີແນວຄິດຢາກເປີດຮ້ານເຂົ້າປຽກ ຈຶ່ງປຶກສາກັບຄອບຄົວ ແລ້ວເລີ່ມເປີດແຕ່ປີ 2006 ເປັນຕົ້ນມາ ເຊິ່ງໄລຍະນັ້ນແມ່ນຂາຍເຂົ້າປຽກເຂົ້າຖ້ວຍລະ 3.000 ກີບ, ເຂົ້າປຽກເສັ້ນຖ້ວຍລະ 5.000 ກີບເທົ່ານັ້ັ້ນ ເຫັນວ່າມີການຕອບຮັບທ່ີດີຈາກລູກຄ້າ ເພາະລູກຄ້າເຂົ້າມາໃຊ້ບໍລິການຢ່າງຫລວງຫລາຍໃນແຕ່ລະມື້, ຍ້ອນວ່າລູກຄ້າທີ່ມາກິນແລ້ວມີການບອກຕໍ່ປາກຕໍ່ປາກ ເຖິງລົດຊາດເຂົ້າປຽກທີ່ແຊບຊ້ອຍດ້ວຍນ້ຳຕົົ້ມໄກ່ທີ່ເປັນເອກະລັກຂອງຮ້ານ ແລະ ວັດຖຸດິບທີ່ສົດໃໝ່, ການບໍລິການທີ່ດີທີ່ເຮັດໃຫ້ລູກຄ້າຕິດອົກຕິດໃຈຫລາຍຄົນກໍກາຍເປັນລູກຄ້າປະຈຳມາແຕ່ດົນນານຈົນເຖິງທຸກມ້ືນີ້ ຊຶ່ງຜູ້ຂຽນເອງໄດ້ກໍມີໂອກາດໄປນັ່ງກິນເຂົ້າປຽກຢູ່ຮ້ານເພິ່ນກໍສັງເກດເຫັນວ່າ ໃນລະຫວ່າງຕອນສວຍແມ່ນໂຕະເຕັມບາງເທື່ອລູກຄ້າຈົນໄດ້ຖ້າຄິວ ຫລື ບາງຄົນກໍສັ່ງກັບບ້ານຍ້ອນໂຕະບໍ່ວ່າງ. ສໍາລັບຮ້ານເຂົ້າປຽກເຮົາແມ່ນເນັ້ນເຂົ້າປຽກໄກ່ ໂດຍຈະໃສ່ທຸກສ່ວນຂອງໄກ່ເລີຍບໍ່ວ່າຈະເປັນ ຊີ້ນ, ໄຕ, ຕັບ, ໄຂ່ ທ່ີສົດໃໝ່ໃນແຕ່ລະມື້.

    ໂດຍມື້ໜ່ຶງ ຈະຕົ້ມໄກ່ປະມານ 30 ກວ່າໂຕ ຫລື ຫລາຍກວ່ານີ້  ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ນໍ້າຕົ້ມເຂົ້າປຽກມີຄວາມແຊບແບບເອກະລັກສະເພາະຂອງຮ້ານເຮົາ ບວກໃສ່ເສັ້ນເຂົ້າປຽກແຊບໂພໄຊທີ່ມີຄວາມໜຽວນຸ່ມ ຍິ່ງເພີ່ມອັດຖະລົດຂຶ້ນຕື່ມຊຶ່ງລາຄາເຂົ້າປຽກກໍຈະປັບຂຶ້ນຕາມເສດຖະກິດ ເນື່ອງຈາກວ່າຄ່າຄອງຊີບແພງເຮັດໃຫ້ຕົ້ນທຶນເພີ່ມຂຶ້ນຈາກເມື່ອກ່ອນຫລາຍຄິດເບິ່ງວ່າຈາກຖ້ວຍ 5.000 ກີບ ໃນປີ 2006 ມາປັດຈຸບັນນີ້ ຂາຍເລ່ີມຕ້ົນຖ້ວຍ 30.000 ກີບຂ້ຶນໄປ ແລ້ວແຕ່ຖ້ວຍນ້ອຍ, ກາງ, ໃຫຍ່ ແຕ່ຖ້າຕື່ມຕ່ອນໄກ່ແມ່ນຕ່ອນ 10 ພັນກີບ ແຕ່ສໍາລັບລາຄານ້ີຮັບຮອງວ່າໄດ້ຫລາຍແທ້ ບາງຄົນຈົນບອກວ່າຂະໜາດຖ້ວຍນ້ອຍກິນກ່ໍບ່ໍຢາກໝົດ. ນອກນັ້ນທາງຮ້ານກໍຍັງຂາຍເຂົ້າຂາໝູ ລາຄາເລີີ່ມຕົ້ນແມ່ນ 30.000 ກີບຂ້ຶ້ນໄປ ຊຶ່ງເຂົ້າຂາໝູທາງຮ້ານເພິ່ນກໍມີສູດສະເພາະສົດໃໝ່ທຸກມື້, ພ້ອມນັ້ນມີກາເຟຈອກ, ໂອວັນຕິນນ້ຳດ່ືມຫົວເສືອ ແລະ ນ້ຳອ່ືນໆໄວ້ຄອຍບໍລິການລູກຄ້ານຳດ້ວຍ.

    ນາງ ສອນ ເວົ້າສູ່ຟັງວ່າ:  ພາຍຫລັງທ່ີມາເຮັດອາຊີບຂາຍເຂ້ົາປຽກ ເຮັດໃຫ້ຄອບຄົວມີລາຍຮັບເພີ່ມຂ້ຶນກວ່າເມື່ອກ່ອນຫລາຍ, ສາມາດສົ່ງລູກເຕົ້າຮ່ຳຮຽນໜັງສື, ມີທຶນໝູນວຽນໃນແຕ່ລະມື້ ແລະ ສ່ວນໜຶ່ງກໍສາມາດແບ່ງປັນໃຫ້ພີ່ນ້ອງລູກຫລານທີ່ມາຊ່ວຍເພາະວ່າຮ້ານເຮົາບໍ່ໄດ້ຈ້າງພະນັກງານຊ່ວຍຈະປະກອບການແບບຄອບຄົວຈຶ່ງມີຄວາມສະດວກສະບາຍເຮັດວຽກ ກໍງ່າຍເຂົ້າໃຈກັນມີຫຍັງກໍສາມາດຊ່ວຍເຫລືອກັນໄດ້.

    ສໍາລັບທ່ານໃດທີ່ມັກກິນອາຫານ ປະເພດເສັ້ນຢາກຂໍແນະນໍາເລີຍຮ້ານນີ້ ຮັບຮອງວ່າແຊບຫລາຍເພາະຜູ້ຂຽນກໍໄດ້ໄປສໍາຜັດມາດ້ວຍໂຕເອງ ບອກໄດ້ເລີຍວ່າແຊບຖືກໃຈ ໄດ້ຫລາຍແຮງ, ທັງຕ່ອນໄກ່, ທັງເສັ້ນເຂົ້າປຽກບວກໃສ່ນໍ້າຕົ້ມທີ່ເຂັ້ມຂຸ້ນ, ເສັ້ນເຂົ້າປຽກທີ່ໜຽວນຸ່ມ ຍິ່ງເຮັດເຂົ້າປຽກແຊບຂຶ້ນຕື່ມ. ສໍາລັບຮ້ານແມ່ນເປີດແຕ່ວັນຈັນ-ວັນສຸກ, ວັນເສົາ ແລະ ອາທິດປິດ, ສະຖານທີ່ຕັ້ງຢູ່ບ້ານດົງປາລານ ກົງກັນຂ້າມກັບຮ້ານເຂົ້າຈີ່ແຊບນາງຊອຍ ຫລື ໃຜໄປແລ້ວບໍ່ຮູ້ຮ້ານກໍສາມາດຕິດຕ່ໍ ໄດ້ທີ່ເບີ 020 5677 9797.

ໂດຍ: ມາລິດາ

KPL

ຂ່າວອື່ນໆ

    • ຍ້ອນມີພັກນຳພາ ທຸກວຽກງານຈຶ່ງໄດ້ຮັບການພັດທະນາບົດ-ສາລະຄະດີ

      ຍ້ອນມີພັກນຳພາ ທຸກວຽກງານຈຶ່ງໄດ້ຮັບການພັດທະນາ

      3/26/2025 10:50:50 AM

      ເນື່ອງໃນໂອກາດວັນສ້າງຕັ້ງພັກປະຊາຊົນ ປະຕິວັດລາວ ຄົບຮອບ 70 ປີ (22 ມີນາ 1955- 22 ມີນາ 2025), ທົ່ວປະເທດ ໄດ້ພ້ອມກັນສະເຫລີມສະຫລອງໂຮມຊຸມນຸມວັນດ່ັງກ່າວ ຢ່າງມີຄວາມໝາຍເລິກເຊ່ິງ.

    • ຄຸນປະໂຫຍດຂອງຜັກກະລໍ່າບົດ-ສາລະຄະດີ

      ຄຸນປະໂຫຍດຂອງຜັກກະລໍ່າ

      3/26/2025 10:04:23 AM

      ຜັກກະລໍ່າ ແມ່ນຜັກທີ່ຄົນນິຍົມບໍລິໂພກ ເນື່ອງຈາກສາມາດນໍາມາປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ຫລາຍເຍື່ອງ ບໍ່ວ່າຈະນໍາມາເຮັດເຍື່ອເຂົ້າປຸ້ນ, ເຮັດສົ້ມຜັກ, ຂ້ົວ ຫລື ລວກກັບແຈ່ວ ແລະ ອ່ືນໆ ແລ້ວແຕ່ຈະນຳມາປະຍຸກໃນອາຫານ.

    • ລ້ຽງງົວຂາຍ ສ້າງລາຍຮັບຫລາຍຮ້ອຍລ້າຍກີບຕໍ່ປີບົດ-ສາລະຄະດີ

      ລ້ຽງງົວຂາຍ ສ້າງລາຍຮັບຫລາຍຮ້ອຍລ້າຍກີບຕໍ່ປີ

      3/24/2025 7:03:22 PM

      ພາຍໃຕ້ການນໍາພາ-ຊີ້ນຳອັນສະຫລາດສ່ອງໃສຂອງພັກ ກໍຄືອົງການຈັດຕັ້ງຕ່າງໆ ໄດ້ມີແຜນພັດທະນາເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ ເຫັນໄດ້ວຽກງານພັດທະນາແກ້ໄຂ້ຄວາມທຸກຍາກຂອງປະຊາຊົນເປັນວຽກງານສຳຄັນ ໂດຍໄດ້ສົ່ງເສີມການຜະລິດກະສິກຳການປູກ-ການລ້ຽງ ເພື່ອຂາຍກາຍເປັນສິນຄ້າ ເຮັດໃຫ້ຊີວິດການເປັນຢູ່ຂອງປະຊາຊົນ ນັບມື້ດີຂຶ້ນເປັນກ້າວໆ.

    • ຮັບຮອງເອົາການປັບປຸງກົງຈັກການຈັດຕັ້ງຂອງລັດຖະບານບົດ-ສາລະຄະດີ

      ຮັບຮອງເອົາການປັບປຸງກົງຈັກການຈັດຕັ້ງຂອງລັດຖະບານ

      3/24/2025 6:57:08 PM

      ທ້າຍອາທິດຜ່ານມານີ້, ທ່ານ ນາງ ອຳໄພວອນ ລ້ອມບຸນແພງ ກຳມະການສຳຮອງສູນກາງພັກ, ເລຂາທິການສະພາແຫ່ງຊາດ ໄດ້ຖະແຫລງຂ່າວຕໍ່ສື່ມວນຊົນກ່ຽວກັບຜົນສໍາເລັດກອງປະຊຸມສະໄໝວິສາມັນເທື່ອທີ 2 ຂອງສະພາແຫ່ງຊາດ ຊຸດທີ IX.

    • ຄວາມສະເໝີພາບຍິງຊາຍບົດ-ສາລະຄະດີ

      ຄວາມສະເໝີພາບຍິງຊາຍ

      3/24/2025 6:32:47 AM

      ສິດສະເໝີພາບຍິງ-ຊາຍ ແມ່ນຄວາມເທົ່າທຽມກັນໃນການພັດທະນາຕົນເອງ; ຍິງ ແລະ ຊາຍ ມີຄຸນຄ່າ ແລະ ໂອກາດເທ່ົາທຽມກັນທາງດ້ານການເມືອງ, ເສດຖະກິດ, ວັດທະນະທຳ-ສັງຄົມ, ຄອບຄົວ, ການປ້ອງກັນຊາດ-ປ້ອງກັນຄວາມສະຫງົບ ແລະ ການຕ່າງປະເທດຕາມທ່ີໄດ້ກຳນົດໄວ້ໃນລັດຖະທຳມະນູນ ແລະ ກົດໝາຍ.

ads
ads

Top