xtgmf]k; 6 04/06/2024 glf4tdy f{la '7q , glu ,0tspkp,tsklk,a d7u mq j ;x;'-q oma '-kf rkp.8h dkooerk0v'ra d ໂດຍ: ມາລີດາ dkg2{g0Q k|q , dkpgxa ovkskofb ']6 d7h kwfh fu ຫລ້າສຸດ ທ່ານ ຄໍາຟອງ ພັນປະ ດິດ ປະທານບໍລິສັດ ຄໍາຟອງກຣູບ ຈຳກັດຜູ້ດຽວ ໄດ້ໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ໂຄງ ການພັດທະນາປັບປຸງ ແລະ ຍົກລະ vj k'oE', 1 cs]j 'mj v'mj P;pvfoy pq , nj * 4 ແຫລ່ງທ່ອງທ່ຽວທີ່ມີຊື່ສຽງ ຄື: ອ່າງນໍ້າງື່ມໜ້າເຂື່ຶອນໄຟຟ້ານໍ້າ ງື່ມ 1-2, ຫາດຊາຍຂາວ, ພູເຂົາ ຄວາຍ ແລະ ປ່າແປກ ໄດ້ກາຍເປັນ ຈຸດໝາຍປາຍທາງການທ່ອງທ່ຽວ ຍອດນິຍົມທີ່ໜ້າຄົ້ນຫາ ແລະ ຄວນ ໄປສໍາຜັດທັງໃນລະດູແລ້ງ, ລະດູ ຝົນ ແລະ ລະດູໜາວ ທ່າມກາງທໍາ ມະຊາດທີ່ອຸດົມສົມບູນ ແລະ ມີປະ ຫວັດຄວາມເປັນມາເຊື່ອງຊ້ອນ ຢ່າງຫລວງຫລາຍ. ລະຫວ່າງ 3- 4 ປີຜ່ານອໍານາດການປົກຄອງແຂວງ ວຽງຈັນ ໄດ້ມີຄວາມພະຍາຍາມບໍ່ ໜ້ອຍເພື່ອພັດທະນາແຫລ່ງທ່ອງ ທ່ຽວຕ່າງໆ ໃຫ້ກາຍເປັນຈຸດເຕົ້າ ໂຮມນັກທ່ອງທ່ຽວ. ດັບແຫລ່ງທ່ອງທ່ຽວອ່າງນໍ້າງື່ມ ໂດຍໄດ້ຮັບທຶນຊ່ວຍເຫລືອຈາກ ການທະນາຄານພັດທະນາອາຊີ (ADB) ເພື່ອຊ່ວຍເຫລືອລັດຖະ ບານລາວ ເຊິ່ງພະແນກຖະແຫລງ ຂ່າວ, ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງ ທ່ຽວ ແຂວງວຽງຈັນ ເປັນເຈົ້າຂອງ ໂຄງການໄດ້ຈັດຕັ້ງປະຕິບັດມາແຕ່ ວັນທີ 1/7/2021 ແລະ ກຳນົດສຳ ເລັດໃນວັນທີ 30/6/2023 ໃຊ້ໄລ ຍະເວລາການກໍ່ສ້າງ24 ເດືອນ, ມູນ ຄ່າການກໍ່ສ້າງຕາມສັນຍາເບື້ອງ ຕົ້ນແມ່ນ 4.669.065 ໂດລາ, ແຕ່ເນື່ອງຈາກວ່າໃນການກໍ່ສ້າງ ໂຄງການໄດ້ມີໜ້າວຽກເພີ່ມພາຍ ຫລັງທີ່ໄດ້ປະຕິບັດຕົວຈິງດັ່ງນັ້ນ ຈຶ່ງໄດ້ມີການຕໍ່ສັນຍາອອກໄປອີກ 1 ປີໂດຍ ເລີ່ມແຕ່ວັນທີ 1/7/2023 ຫາ 30/6/2024 ມູນຄ່າເພີ່ມແມ່ນ 661.734,13ໂດລາ, ລວມເປັນມູນ ຄ່າທັງໝົດໃນສັນຍາ 5.330.799 ໂດລາ. ໜ້າວຽກຕົ້ນຕໍຂອງໂຄງການ ແມ່ນແບ່ງເປັນ 2 ໜ້າວຽກຄື:1.ປັບ ປຸງຂະຫຍາຍເສັ້ນທາງຈາກທາງ ເດີ່ມປູຢາງເປັນທາງຄອນກີດຄວາມ ກວ້າງ 6 ແມັດ, ຄວາມຍາວທັງໝົດ 6,3ກິໂລແມັດ ແລະ ມີຮ່ອງລະບາຍ ນ້ຳສອງຂ້າງທາງ. 2. ປັບປຸງເຂດ ທ່າຈອດເຮືອເຊິ່ງປະກອບ ມີທ່າ ຈອດເຮືອ, ອາຄານຮ້ານຄ້າ, ຈຸດຊົມ ທິວທັດ, ຂັ້ນໄດແລະອື່ນໆ, ໃນການ ຈັດຕັ້ງປະຕິບັດໂຄງການນີ້ກໍ່ຍັງມີ ທັງຂໍ້ສະດວກແລະຂໍ້ຫຍຸ້ງຍາກບາງ ດ້ານໃຫ້ຕ້ອງປະເຊີນແລະແກ້ໄຂ້, ໃນນັ້ນຂໍ້ສະດວກກໍ່ຄືໜ່ວຍງານທີ່ ຮັບຜິດຊອບໃນໂຄງການໄດ້ອຳນວຍ ຄວາມສະດວກໃນການຈັດຕັ້ງປະຕິ ບັດວຽກຂອງທາງບໍລິສັດເປັນຢ່າງ ດີ, ດ້ານຫຍຸ້ງຍາກໃນການປະຕິບັດ ໂຄງການກໍ່ສ້າງກໍ່ຄື: ເຂດກໍ່ສ້າງ ອ່າງນ້ຳງື່ມຫລາຍໜ້າວຽກແມ່ນ ຕິດພັນກັບລະດັບນ້ຳ, ດັ່ງນັ້ນໜ້າທີ່ ວຽກແມ່ນຕ້ອງໄດ້ລໍຖ້າໃຫ້ລະດັບ ນ້ຳຈຶ່ງສາມາດກໍ່ສ້າງໄດ້, ແຕ່ລະ ດັບນ້ຳຈະລົດລົງຮອດລະດັບກໍ່ສ້າງ ແມ່ນຊ່ວງທີ່ໃກ້ຈະຮອດລະດູຝົນ, ເຮັດໃຫ້ການກໍ່ສ້າງມີຄວາມຫຍຸ້ງ ຍາກ, ການຍົກຍ້າຍປະຊາຊົນຜູ້ທີ່ຖືກ ຜົນກະທົບໃນເຂດກໍ່ສ້າງແມ່ນບໍ່ສາ ມາດປະຕິບັດຕາມແຜນທີ່ວາງໄວ້, ໂຄງການກໍ່ສ້າງດັ່ງກ່າວເມື່ອລົງມື ປະຕິບັດໂຕຈິງແລ້ວໄດ້ມີການດັດ ແກ້ແບບເພາະແຜນໂຄງການທີ່ ສ້າງມາແມ່ນບໍ່ແທດເໝາະຈຶ່ງໄດ້ມີ ການດັດແກ້ແລະ ປ່ຽນແປງ. ໂຄງການດັ່ງກ່າວຜ່ານການຈັດ ຕັ້ງປະຕິບັດມາຮອດປັດຈຸບັນແມ່ນ ສຳເລັດໄປແລ້ວ87% ຄາດວ່າພາຍ ໃນວັນທີ 30/6/2024 ຈະໃຫ້ສຳ ເລັດ, ແຕ່ມີບາງໜ້າວຽກທີ່ອາດຈະ ຍັງບໍ່ສຳເລັດໃນນັ້ນກໍ່ມີວຽກຕົບ ແຕ່ງ, ປ້າຍ ແລະ ວຽກເກັບສີ, ແຕ່ ເຖິງຢ່າງໃດກໍ່ຕາມທ່ານກໍ່ໄດ້ຢັ້ງ ຢືນວ່າຈະພ້ອມກັນສູ້ຊົນໃນການ ຈັດຕັ້ງປະຕິບັດໂຄງການດັ່ງກ່າວ ໃຫ້ສຳເລັດຕາມຄາດໝາຍທີ່ລະບຸ ໄວໃນສັນຍາໃຫ້ໄດ້ 100%. ແນວໃດກໍດີ ສະເພາະເຂດບໍລິ ເວນອ່າງນໍ້າງື່ມຈະມີນັກທ່ອງທ່ຽວ ເຂົ້າມາທ່ຽວຊົມແລະ ຄ້າງຄືນ ໂດຍ ສະເລ່ຍບໍ່ຕໍ່າກວ່າ 80 ພັນຄົນ ຫາ 1 ແສນຄົນຕໍ່ປີ; ສ່ວນກຸ່ມນັກທ່ອງທ່ຽວ ສ່ວນໃຫຍ່ມັກມາຂີ່ເຮືອເລາະຊົມ ທິວທັດຕາມເກາະດອນນ້ອຍ-ໃຫຍ່, ນອນຄ້າງຄືນຕາມລີສອດຕ່າງໆ. ຂ່າວ: ເກີດຂວັນໃຈ * ຄໍລໍາສົ່ງເສີມທຸລະກິດ ສະບັບນີ້ ຜູ້ຂຽນໄດ້ນໍາສະເໜີໃຫ້ບັນດາທ່ານຮູ້ ຈັກກັບຮ້ານເຂົ້າໜົມ ແລະ ຮ້ານກາເຟ ເປີດໃໝ່ ທີ່ກໍາລັງໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມ ໃນນະຄອນຫລວງວຽງຈັນ ບອກເລີຍ ວ່າ ຮ້ານນີ້ ກໍເປັນອີກຮ້ານໜຶ່ງທີ່ບໍ່ທໍາ ມະດາເລີຍບໍ່ວ່າຈະເລື່ອງລົດຊາດແລະ ເມນູທີ່ຫລາກຫລາຍທັງເຂົ້າໜົມ ແລະ ປະເພດເຄື່ອງດື່ມຮັບຮອງວ່າຖືກໃຈ ເຊິ່ງຈະມີການປັບປຸງສູດໃຫ້ແທດ ເໝາະກັບລົດຊາດຂອງຄົນລາວເຮົາ ແລະ ໄດ້ທົດລອງຈຳໜ່າຍເຂົ້າໜົມ ຜ່ານສື່ສັງຄົມອອນລາຍຕ່າງໆປະກົດ ວ່າໄດ້ຮັບກະແສຕອບຮັບທີ່ດີຈຶ່ງເກີດ ມີແນວຄິດເປີດຂາຍເຂົ້າໜົມຜ່ານໜ້າ ຮ້ານຂຶ້ນມາໂດຍໃສ່ຊື່ຮ້ານວ່າ: 25 Coffee & Bakery Home Café ໂດຍເລືອກເລກ 25 ຍ້ອນເປັນເລກມຸງ ຄຸນປະຈຳຕົວມາຕັ້ງເປັນຊື່ຮ້ານ ໂດຍ ປັດຈຸບັນຮ້ານ 25 Coffee & Bakery Home Café ແມ່ນມີເມນູເຂົ້າໜົມ 100 ກວ່າລາຍການ, ໃນນີ້ອີງຕາມ ກຳລັງການຜະລິດໃນປັດຈຸບັນແມ່ນ ຈະມີການວາງຈຳໜ່າຍເມນູເຂົ້າໜົມ ໃນເບື້ອງຕົ້ນປະມານ 20 ກວ່າລາຍ ການ ແລະ ເມນູເຄື່ອງດື່ມປະເພດກາເຟ ຕ່າງໆແມ່ນມີປະມານ 60 ກວ່າເມນູ ໃຫ້ລູກຄ້າໄດ້ເລືອກຊື້ ໃນນີ້ພວກຂ້າພະ ເຈົ້າຈະເນັ້ນໃສ່ສ້າງຄວາມໂດດເດັ່ນ ເພາະຕົວເພື່ອສ້າງຄວາມຈົດຈຳສຳ ລັບລູກຄ້າໃຫ້ຫລາຍທີ່ສຸດ; ໃນນີ້ເມນູ ທີ່ໄດ້ຂາຍດີແມ່ນໄດ້ແກ່ເມນູເຂົ້າໜົມ ຄົວຊອງປະເພດຕ່າງໆ ແລະ ກາເຟອາ ເມຣິກາໂນ້. ຄົນທີ່ມັກກິນເຂົ້າໜົມ ແລະ ກາເຟແນ່ ນອນ ໂດຍຮ້ານທີ່ເວົ້າມານີ້ນັ້ນກໍຄື ຮ້ານ 25 Coffee & Bakery Home Café ຊື້ນີ້ ບ່ໍຜິດຫວັງແນ່ນອນ ເລື່ອງ ຄວາມແຊບ ແລະ ການບໍລິການທີ່ດີ. ທ່ານ ແສງປະເສີດ ພົມມະຈັນ ເຈົ້າຂອງຮ້ານ 25 Coffee & Bakery Home Café ໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ຂ້າພະເຈົ້າມັກ ຮັກດ້ານການປຸງອາຫານ ແລະ ເມນູ ເຂົ້າໜົມຕ່າງໆ ໃນນີ້ພິເສດເວລາລົງ ມືປຸງເຂົ້າໜົມ ຈຶ່ງຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງ ດ້ວຍຕົນເອງຜ່ານສື່ສັງຄົມອອນລາຍ ຂອງຮ້ານຄືຈະສື່ໃຫ້ເຫັນເຖິງການ ເປັນຕົວເອງຂອງເຈົ້າຂອງຮ້ານຜ່ານ ການຕົບແຕ່ງຮ້ານ, ການຜະລິດເຂົ້າ ໜົມ ແລະ ການປຸງກາເຟແຕ່ລະລາຍ ການໃຫ້ມີເອກະລັກ ແລະ ລົດຊາດສະ ທ່ານ ແສງປະເສີດ ເວົ້າຕື່ມວ່າ: ຂໍ ຝາກເຖິງຄົນຮຸ້ນໜຸ່ມໃນສັງຄົມທີ່ກຳ ລັງຕ້ອງການສ້າງທຸລະກິດໃດໜຶ່ງເປັນ ຂອງຕົນເອງຕ້ອງເລີ່ມຕົ້ນຈາກການ ຮຽນຮູ້ດ້ວຍຕົນເອງ, ພະຍາຍາມຊອກ ຫາຄວາມຮູ້ໃນທຸລະກິດທີ່ທ່ານຢາກ ສ້າງໃຫ້ຫລາຍ, ວາງແຜນທຸລະກິດໃຫ້ ດີກ່ອນລົງມືປະຕິບັດແລະບໍລິຫານລາຍ ຮັບລາຍຈ່າຍໃຫ້ເປັນລະບົບ ແລະ ຫົວ ໃຈສຳຄັນຂອງທຸລະກິດເຂົ້າໜົມທ່ານ ຕ້ອງເອົາໃຈໃສ່ຄັດເລືອກວັດຖຸດິບທີ່ ດີມີຄຸນນະພາບສູງ ມາເປັນສ່ວນປະ ກອບໃນການຜະລິດ ໂດຍໃນນີ້ເກືອບ 95 ເປີເຊັນແມ່ນວັດຖຸດິບຄຸນນະພາບ ດີທີ່ພວກຂ້າພະເຈົ້າ ນຳເຂົ້າຈາກຕ່າງ ປະເທດມາເປັນສ່ວນປະສົມຫລັກ ຂອງເຂົ້າໜົມ ແລະ ມີບາງສ່ວນເປັນ ວັດຖຸດິບພາຍໃນ, ເນັ້ນຂັ້ນຕອນການ ປຸງທີ່ພິຖີພິຖັນ, ສະອາດ ແລະ ໄດ້ມາດ ຕະຖານ ຖ້າທ່ານຮູ້ຈັກຫົວໃຈສໍາຄັນ ຂອງທຸລະກິດແລ້ວຈະນຳພາທ່ານ ກ້າວສູ່ຄວາມສຳເລັດທາງທຸລະກິດ ໄດ້ຢ່າງສະຫງ່າງາມ. ຮ້ານ 25 Coffee & Bakery Home Café ເປີດບໍລິການລູກຄ້າ ທຸກໆມື້, ໃນເວລາ 07:30 ໂມງ - 17:30 ໂມງ ສະຖານທີ່ຕັ້ງຢູ່ບ້ານ ຈອມມະນີໃຕ້ ເມືອງໄຊເຊດຖາ, ນະ ຄອນຫລວງວຽງຈັນ. ຂໍ້ມູນເພີ່ມຕື່ມ ສອບຖາມໄດ້ທີ່: 225 Coffee & Bakery Home Café.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTc3MTYxMQ==